Kaip atsakingai lošti „Dvidešimt vieną“

Kaip atsakingai lošti „Dvidešimt vieną“

2015-08-07 14:10:41 - Braňo "Ace"

„Dvidešimt vienas“, kaip ir kiti kortų žaidimai, turi būti džiugus ir malonus užsiėmimas, lydimas patrauklių laimėjimų ir smagiai praleisto laiko. Didžioji lošėjų dalis niekada neperžengia ribos, už kurios gresia pavojus tapti priklausomam. Tačiau niekas negali uždrausti paslysti ir patekti į kitą, tamsiąją lošimo pusę.

Kaip žinoti, ar jau esu priklausomas nuo lošimo?

Dažniausia klaida yra ši: „Man tai niekad nenutiks, viskas mano rankose.“ Toli gražu! Tai gali nutikti bet kam, todėl būtina pasirūpinti, kad šis malonus laisvalaikio praleidimo būdas nevirstų nemalonia priklausomybe. Sunkiausia prisipažinti klydus, o dar sunkiau pripažinti sau, kad jau turi bėdų. Todėl nenuvertinkite simptomų, visuomet budriai stebėkite, ką darote. Įvertinkite save kritiškai ir užduokite sau keletą nepatogių klausimų:

  • Ar lošdamas bandau išspręsti finansines problemas ?
  • Aš lošimui išleidžiu daugiau pinigų, nei leidžia mano pajamos?
  • Ar lošiu darbe?
  • Ar lošiu kasdien po keletą valandų?
  • Ar vis mažiau laiko praleidžiu su savo šeima ir vis daugiau jo skiriu lošimui?
  • Ar vis dažniau lošiu, užuot susitikęs su draugais?
  • Ar nuolatos stengiuosi laimėti praloštus pinigus?
  • Ar atidėlioju savo problemas, žadėdamas jomis pasirūpinti po „šiandienos žaidimo“?

Jeigu bent į vieną klausima atsakėte teigiamai, turėtumėte susirūpinti. O jeigu teigiamai atsakėte į daugiau nei vieną klausimą, tada jums akivaizdžiai metas liautis lošti ir pasiieškoti specialistų pagalbos. Nes jūs turite augančią arba jau įsitvirtinusią priklausomybę nuo lošimo.

Kaip išvengti priklausomybės?

Nenuvertinkite savo potraukio lošti net jeigu į nė vieną atsakymą neatsakėte teigiamai. Vis dėl to lošti, visų pirma, reikėtų dėl smagumo, o ne vaikytis absurdiškai didelių sumų.

Svarbu apsibrėžti ir laikytis kelių principų, kurie neleis lošimui peraugti į priklausomybę.

Apsibrėžkite finansines ribas – tiek laimėtoms, tiek pralaimėtoms sumoms, kad liautumėtės lošę viršiję apsibrėžtą laimėjimų arba pralaimėjimų sumos ribą. Nesvarbu, kaip jums sektųsi arba nesisektų, nesvarbu, ar laimėjimų banga dar tik prasideda, tęsiasi ar jau slūgsta – šiandien užteks. Taip įgysite gerų įpročių, o jeigu apsibrėšite tinkamas ribas, niekad nenugrimsite pernelyg giliai į minusą.

Skirkite lošimui apibrėžtą laiko tarpą – nustatykite protingą ribą, kiek laiko per dieną norite skirti lošimui. Laikykitės šios ribos. Kol jums tai pavyks, nebus, ko baimintis. Kai kurie kazino suteikia galimybę nustatyti dienos limitą tiesiog naudojant vartotojo sąsają.

Niekad neloškite apsvaigę nuo alkoholio arba narkotinių medžiagų, tai labai svarbi sąlyga. Alkoholis ir kiti svaigalai aptemdo racionalų mąstymą. Visuomet loškite pailsėję ir kupini jėgų. Taip užtikrinsite, kad mąstote blaiviai.

Ką daryti, jeigu jau esu priklausomas nuo lošimo?

Jeigu manote, kad nebegalite suvaldyti priklausomybės nuo lošimo, kreipkitės pagalbos į specialistus. Keli galintys padėti patarimai:

Tačiau mes neabejojame, kad lošiant praleistas laikas jums suteiks tik malonių įspūdžių ir kad jums niekad neteks pasinaudoti pateiktomis nuorodomis.

Išbandyti mėgstamus žaidimus
Ispaniškas dvidešimt vienas Kortų žaidimas Microgaming Žaisti
Pontoon Blackjack Kortų žaidimas NetEnt Žaisti
Royal Crown Blackjack Kortų žaidimas Novomatic Žaisti

Šioje svetainėje naudojami slapukai, kurie padeda mums gerinti rodomo turinio kokybę. Slapukus galima užblokuoti naršyklės nustatymuose. Naudodamiesi mūsų svetaine, jūs sutinkate su slapukų naudojimu, kaip nurodyta mūsų slapukų politikoje.

Sutinku